Ik bak graag, zeker samen met mijn nichtje. We bakken samen citroencakejes en versieren die met glazuur met een smaakje en gekleurde spikkeltjes en bloemetjes. Wat ik ook lekker vind is een donkere chocolade cake, met een vulling van mascarpone en witte chocolade en frambozen, je ziet er niet veel van maar het was de basis van de trouwtaart die ik voor mijn vader en Maria heb gemaakt. Maar mijn favoriete taart is een zure citroentaart, eventueel met een merengue boven laagje. En die maak ik zelf want in de winkel zijn ze vaak niet zuur genoeg, of ik vind de textuur van het eischuim vreemd, dit is mijn lievelingsrecept, vooral omdat er ook citroen in het deeg zit (het recept is voor twee taarten)
Ingredienten
150 gram bloem
75 gram suiker
75 gram boter
10 eieren
200 gram suiker
200 gram boter
9 citroenen
verse munt
Rasp van vier citroenen de schil en pers alle negen citroenen. Maak van 150 gram bloem, 75 gram boter, 75 gram suiker, 1 lepel citroensap, 1 ei en wat zout een kruimelig deeg. Vul daarmee twee ingevette taartbodems van 16 cm doorsnede en bak deze taartbodems in ± 15 minuten in een oven op 180˚C gaar. Doe in een pan met een bolle bodem de resterende 200 gram suiker en boter, de negen eieren, het citroensap en de citroenrasp (moet dus heel fijn zijn). Klop dit mengsel boven vuur tot een crème. Blijf voortdurend kloppen, bijna tot het kookpunt. Het mengsel op de bodems gieten en inde koelkast laten opstijven (eventueel wat poedersuiker op de taart strooien zodat er geen velletje op kan ontstaan).